Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Sold out η εκδήλωση για το ιπποφαές στην Αιανή Κοζάνης.

Πλημμύρισε με κόσμο που ήρθε από όλη την Ελλάδα η αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής μερικά χιλιόμετρα έξω από την Κοζάνη, στην ιστορική έδρα του δήμου.

Ο «σταρ» της Κυριακής 10 Απριλίου ήταν το φυτό ιπποφαές που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αγροτών και καταναλωτών. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν, βέβαια, καθαρά για να αναπτυχθεί η καλλιέργεια του ιπποφαούς στη Δυτική Μακεδονία και η ενίσχυση του νεότευκτου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας με νέα μέλη, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι η μεταποίηση του προϊόντος με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και μηχανήματα.
Το ενδιαφέρον, όμως, ήταν τόσο έντονο που δεν αποκλείεται τους επόμενους μήνες – υπό την ομπρέλλα του νέου συνεταιρισμού – να αναπτυχθούν θύλακες καλλιέργειας και μικρότερες ομάδες παραγωγών σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά τόσο για τον συνεταιρισμό όσο και για τις απαιτήσεις καλλιέργειας του ιπποφαούς, ενώ αναπτύχθηκαν πολλές νέες μέθοδοι καλλιέργειας που μπορούν να δώσουν διαφορετική διάσταση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε όλες τις εκμεταλλεύσεις, όχι μόνο στο συγκεκριμένο προϊόν, πάντα με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της χρήσης λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

ittec είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ittec είπε...

H Hμερίδα στην Αιανή με θέμα: "Πολυδύναμες καλλιέργειες, η περίπτωση του Ιπποφαούς", καταγράφηκε από τηλεοπτικό συνεργείο. Παρακολουθήστε την 1η εισήγηση με θέμα: «Το Ιπποφαές και η καλλιέργειά του» (Γάτσιος Κάσσανδρος, Γεωπόνος) στην ενότητα Συνέδρια της ιστοσελίδας μας.
ΤΡΙΚΑΜΕΡΟ