Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μία υπέροχη ιδέα, από έναν υπέροχο άνθρωπο.

Πριν λίγες ημέρες συναντήθηκα με την κα Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, γνωστή και ως Θεία Κωνσταντινιά ή για τους μικρότερους Γιαγιά Ντίνα και μου εξέφρασε τον διακαή της πόθο, που τον έχει γνωστοποιήσει ήδη εδώ και καιρό σε πρώην Δημάρχους και σε νυν Δημοτικούς Συμβούλους. Αυτός δεν είναι άλλος, από το να δημιουργηθεί ένα Λαογραφικό Μουσείο στο εγκαταλελειμμένο (μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1995) Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Η υπέροχη αυτή ιδέα μόνο καλό θα έκανε στο σύνολο των κατοίκων του χωριού, στο ίδιο το χωριό, σε εμάς που καταγόμαστε από το Ρύμνιο καθώς και σε όσους επισκέπτονται τον τόπο μας.
Πρέπει να μπορέσουμε να στεγάσουμε (με την βοήθεια όλων) την ιστορία και την εξέλιξη του χωριού μας μέχρι και σήμερα, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.Το Δημοτικό Σχολείο, ένα κτήριο με μεγάλη ιστορική αξία για εμάς, καθώς εκεί μάθανε τα πρώτα τους γράμματα τόσο οι Παππούδες μας, οι γονείς μας, όσο και μερικοί από εμάς...   θα μπορούσε να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί το όνειρο και όχι να σαπίζει από το 1995 και μετά, σαν κάποιο τυχαίο και άνευ σημασίας κτήριο.
Η Θεία Κωνσταντινιά έχει κάνει ήδη κάποιες ενέργειες για να διασώσει ότι έχει απομείνει στο εγκαταλελειμμένο Σχολείο καθώς και χωρίς ίχνος υπερβολής ,έχει πάει στο κτήριο και έχει μαζέψει κυριολεκτικά μέσα από τα σκουπίδια, κάποιες φωτογραφίες κυρίως εθνικών ηρώων που κοσμούσαν τους τοίχους του σχολείου.
Ας βοηθήσουμε όλοι λοιπόν για την υλοποίηση αυτής της υπέροχης ιδέας, ώστε να μην μείνει μόνο σαν μία ακόμα καλή ιδέα, αλλά να μπορέσουμε πλέον(δεν είναι ποτέ αργά) να έχουμε την ιστορία του χωριού μας συγκεντρωμένη και μαζεμένη, σε έναν χώρο που έχει και αυτός την δική του Ιστορική αξία και όχι να σαπίζει σαν ένα τυχαίο και χωρίς λόγο ύπαρξης κτίσμα.

ΥΓ. Το rimnio.blogspot.com θα είναι κοντά στην Θεία Κωνσταντινιά και θα προβάλλει συνεχώς την υπέροχη αυτή ιδέα, έως και την υλοποίησή της.


Ο Διαχειριστής του Blog 
  Βήττας Γεώργιος         

4 σχόλια:

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Ποιος θα κρατά τα κλειδιά του Λαογραφικού Μουσείου Ρυμνίου;

Γ.Β. είπε...

Καλημέρα σας!!! Κύριε Θανάση Καλλιανιώτη σίγουρα δεν πιστεύω πως είναι ή θα είναι στο μέλλον αυτό το πρόβλημά μας με την δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου, καθώς έχουμε και πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά άλλα και σημαντικότερα προβλήματα, όπως π.χ. η χρηματοδότηση κ.α.
Επειδή έχω ακούσει για εσάς και ξέρω ότι είστε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος... Θα ήθελα να μου πείτε που αποσκοπεί το σχόλιό σας, διότι αντιλαμβάνομαι ότι κάτι άλλο Θέλετε να θίξετε με αυτό σας το σχόλιο.
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω την νέα τοποθέτησή σας....

Αναστάσιος Θ. Ευθυμιάδης είπε...

Μήπως μπορεί κάποιος να δώσει πληροφορίες σχετικά με την φωτογραφίας; (έτος ίσως και ονόματα)
"Θεόφιλος"

Γ.Β. είπε...

https://www.facebook.com/photo.php?v=237619426444450&set=vb.100005891821245&type=2&theater