Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

To TEI Δ. Μακεδονίας θα παραδώσει την Πέμπτη 15/03 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Παύλου του δήμου Νεάπολης-Συκεών βιοκαύσιμο από μεγάλη ποσότητα μαγειρικών ελαίων

Το …θερμό αποτέλεσμα της ανακύκλωσης των τηγανόλαδων που συγκέντρωσαν οι μαθητές θα απολαύσει μεθαύριο Πέμπτη, η σχολική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ.Παύλου του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην περιοχή Θεσσαλονίκης.

Είναι η μέρα της παραλαβής του βιοντίζελ το οποίο παρήγαγε το ειδικό εργαστήριο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη μετατρέποντας σε βιοκαύσιμο τη μεγάλη ποσότητα μαγειρικών ελαίων που συγκεντρώθηκαν από τα νοικοκυριά του δήμου στο πλαίσιο της εκστρατείας ανακύκλωσης.

Το φορτίο από την Κοζάνη αναμένεται να φθάσει στο 1ο Δ.Σ. Αγ.Παύλου παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμου Δανιηλίδη, και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, θα τοποθετηθεί στη δεξαμενή πετρελαίου, εξασφαλίζοντας έτσι τη δωρεάν θέρμανση του σχολείου. Το σχολείο αυτό είναι ένα από τα λίγα του διευρυμένου δήμου που καταναλώνει πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Η ποσότητα που παραλαμβάνεται μεθαύριο είναι η πρώτη που παράγεται από την ανακύκλωση των 750 λίτρων τηγανόλαδων, που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα λίγων μηνών, με την αξιοποίησή τους να γίνεται στο Εργαστήριο Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολογίας υπό την ευθύνη του καθηγητή Ιωάννη Κάρμαλη. Τα τηγανόλαδα αυτά παραδόθηκαν στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης, οι οποίοι ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν τη διαδικασία μετατροπής του σε βιοκαύσιμο.

Συνεργεία του δήμου διανέμουν στους δημότες και στους μαθητές ειδικά δοχεία για τη συλλογή των τηγανόλαδων, τα οποία παραλαμβάνουν μετά από ειδοποίησή τους.

πηγή:kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: