Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

3ος Παραλίμνιος Αγώνας Δρόμου Ρυμνίου.


 Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε ο 3ος Παραλίμνιος Αγώνας Δρόμου Ρυμνίου που διεξήχθη την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011.
 Κατά πρώτον κατάφερε να διπλασιάσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε σχέση με τον περσινό αγώνα, αφού οι παρουσίες των δρομέων από πολλά μέρη της Ελλάδας στον κύριο λαϊκό ανώμαλο δρόμο των 15χλμ ξεπέρασαν τους 130 και στην περιπατητική διαδρομή –μη ανταγωνιστική- των 5χλμ έφτασαν τους 70!
Βελτιώνοντας αισθητά την διαδρομή που πέρασε από τη γέφυρα Ρυμνίου, κατά μήκος του Αλιάκμονα, διαμέσου του πλατανόδασους των Αναβρυκών και -μέσω αυτοσχέδιου γεφυριού- του πλατανόδασους Ρυμνίου, άφησε σε όλους τους δρομείς τις καλύτερες εντυπώσεις αφού πρόκειται για μιά ανεπανάληπτης ομορφιάς διαδρομή. Στο αγωνιστικό κομμάτι η υψηλή θερμοκρασία επηρέασε κάπως τους αθλητές που προσπάθησαν πάντως για το καλύτερο.
Ασφαλώς η συμμετοχή στον αγώνα του Έλληνα πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων Μιχάλη Παρμάκη ήταν ιδιαίτερα τιμητική για την όλη διοργάνωση, κάτι που του το ανταπέδωσε η Τοπική Κοινότητα Ρυμνίου, προσφέροντάς του τιμητική πλακέτα.
Με τους δρομείς συμμετείχε και ο εμπνευστής -πριν τρία χρόνια- των αγώνων δρόμου στο Ρύμνιο Θεοχάρης Χρυσοστομίδης.
Η φιλοξενία των Ρυμνιωτών και φέτος ήταν εξαιρετική και εκφράστηκε από τους πολλούς εθελοντές που βοήθησαν στην όλη διοργάνωση και κυρίως από τα σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του Ρυμνίου για τη δεξίωση που ακολούθησε μετά τον αγώνα.

Νικητές του αγώνα στον δρόμο των 15χλμ ήταν:
1ος Παρμάκης Μιχάλης του ΣΔΥ Κοζάνης, με χρόνο 0:50:00
2ος Κωνσταντινίδης Κοσμάς, ανεξάρτητος, με χρόνο 0:58:48
3ος Νάτσιας Ηλίας της ΕΑ Ιωαννίνων με χρόνο 1:00:44

Από τις γυναίκες τα έπαθλα πήραν:
Πατούρα Φρόσω του ΦΣΚΑ Κοζάνης με χρόνο 1:05:20
Τσιφλίδου Κούλα, ανεξάρτητη, με χρόνο 1:17:47
Μάρτου Νικολέτα από την Εράτυρα με χρόνο 1:19:46

Τη διοργάνωση του αγώνα έκαναν ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού - Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ρυμνίου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης, με βασικούς συντελεστές τον πρόεδρο του ΣΔΥΚ Τάκη Σταθόπουλο και τον πρόεδρο του Μορφωτικού συλλόγου –και πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας- Ρυμνίου Νίκο Αρβανίτη. Πολύτιμες υπηρεσίες στην διοργάνωσε προσέφεραν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Αστυνομική Δνση Κοζάνης με τη διάθεση περιπολικών και προσωπικού, το νοσοκομείου Κοζάνης για τη διάθεση ασθενοφόρου και οι διάφοροι χορηγοί.
Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μαργαρίτης, ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Κοζάνης Γιώργος Τζέλλος, Βαγγέλης Καραπάτσιος, και Νούλα Τομπουλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ Χάρης Γελαδάρης κ.α.

Πηγή: mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: