Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ασφαλτόστρωση του δρόμου Καισαρειάς-Ρυμνίου

Επιτέλους ασφαλτοστρώθηκε το τμήμα του δρόμου των 550 μέτρων, στην έξοδο της Καισαρειάς προς το Ρύμνιο. Μια υπόθεση που κράτησε καιρό, με αναβολές, καθυστερήσεις και αλλαγές ένταξης σε διάφορα προγράμματα…
Τελικά το έργο ανατέθηκε, με βάση το διαγωνισμό της 28.9.2010 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ" προϋπολογισμού 115.000,00 ΕΥΡΩ, στην μειοδότρια ΟΕ ΑΦΟΙ Χατζηγεωργιάδη, που προχώρησε κανονικά αυτή τη φορά στην υλοποίηση του έργου.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το 3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του τέλους Ανάπτυξης Ν. Κοζάνης.
Ασφαλώς η εξέλιξη αυτή είναι ένα ακόμη θετικό βήμα στη βελτίωση των συνθηκών της οδικής μετακίνησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων προς την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας πλέον. Που όμως, διεκδικώντας τον τίτλο του "γεφυριού της Άρτας" δεν ολοκληρώνεται με αυτό.
Θεωρώντας αυτονόητο ότι θα γίνει άμεσα η διαγράμμιση και η σήμανση του κομματιού του δρόμου που ασφαλτοστρώθηκε, επισημαίνουμε τις εκκρεμότητες που παραμένουν στην διαδρομή από το Ρύμνιο προς την Κοζάνη και είναι:
- Η κατασκευή ένωσης-κόμβου του προαναφερόμενου δρόμου με αυτόν που συγκλίνει από την Αιανή προς την πλευρά του Ρυμνίου, όπου παραμένει χωματόδρομος ένα τμήμα 70 μέτρων. Και το σπουδαιότερο είναι ότι η σήμανση εκεί είναι από ανύπαρκτη –όταν ερχόμαστε από Ρύμνιο για να στρίψουμε- έως ελλιπής –από την πλευρά της εξόδου-, με αποτέλεσμα στο σημείο αυτό το τελευταίο διάστημα στο σημείο αυτό να έχουν γίνει πολλά ατυχήματα! Έστω και ξέχωρα από την κατασκευή του κόμβου πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της σήμανσης γιατί άλλως κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα.
- Η παράκαμψη του χωριού Κήπος μήκους 1200 μ., από θέση χάραξης όπου υπάρχει καλός και ευθύς αγροτικός χωματόδρομος.
Ευελπιστούμε ότι οι νέοι "Καλλικρατικοί" φορείς θα δείξουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους για την ολοκλήρωση του δρόμου, που είναι πλέον απαίτηση των κατοίκων των Καμβουνίων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: