Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η κοινωνία της Αιανής δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα για την αυτονομία του Δήμου Αιανής.

Η κοινωνία της Αιανής δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα για την αυτονομία του Δήμου Αιανής. Μπορεί οι πολιτευτές των Αθηνών να έκλεισαν τα κιτάπια τους με τον «Καλλικράτη», αλλά η κοινωνία του Δήμου μας δεν έκλεισε τα δικά της.
·- Η κοινωνία της Αιανής κρατά ακόμα ζωντανή την υπόθεση της αυτονομίας του Δήμου μας και έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται έτσι.
·- Η Αιανή κρατά ψηλά τη σημαία του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή, τόσο του μνημειακού, όσο και του καθημερινού πολιτισμού, με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων.
·- Είναι μια ολοζώντανη κοινωνία, με ζωντανή νεολαία, η οποία δίνει προοπτική στον τόπο μας.
·- Έχει ομογενοποιημένα χαρακτηριστικά (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά) με τους οικισμούς της περιοχής μας, γεγονός που προδιαγράφει μια ενότητα δράσης όλης της περιοχής.
·- Έχει ασφαλή προοπτική ανάπτυξης με την αξιοποίηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής της παραγωγής, της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων της και του τουρισμού Για τους παραπάνω και πολλούς ακόμη λόγους:
1) πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Αιανή μπορεί να σταθεί ως αυτόνομος Δήμος και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής μας.
2) Δεν δεχόμαστε ένας βιαστικός και πρόχειρα σχεδιασμένος «Καλλικράτης» να σβήσει τα οράματα και τις προοπτικές της κοινωνίας μας.
3) Επιδιώκουμε ένα Δήμο με νοικοκυρεμένη αυτοδιαχείριση και ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα Φορέων και πολιτών του Δήμου Αιανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: