Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Παγίδες θανάτου στο «δρόμο» Ρύμνιο - Τριγωνικό.

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Παγίδες θανάτου κρύβει ο δρόμος Ρύμνιο -Τριγωνικό, γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνη την μετακίνηση οδηγών και επιβατών στο τμήμα αυτό, το οποίο να σημειωθεί λόγω της ακαταλληλότητας ουδέποτε έχει παραδοθεί.Παρ' όλα αυτά οι αρμόδιοι επιτρέπουν «ανεπισήμως» εδώ και πολλά χρόνια την κυκλοφορία, χωρίς να έχουν προχωρήσει στη στοιχειώδη συντήρηση, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των διερχομένων. Προχτές το βράδυ παραλίγο να πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος ένας διερχόμενος από το δρόμο κάτοικος της περιοχής. Ο οδηγός που ταξίδευε νύχτα ερχόμενος από Λαμία, κατήγγειλε ότι «ξαφνικά έπεσε σε σωρούς χώματος», αλλά «ευτυχώς με μεγάλη δυσκολία κατάφερα να κρατήσω το αυτοκίνητο, αλλιώς θα σκοτωνόμουν». Αυτοί οι χωμάτινοι όγκοι μέσα στο οδόστρωμα υπήρχαν σε δύο σημεία: Ένας λίγο πιο κάτω από τη συμβολή του εν λόγω δρόμου με την εθνική οδό Κοζάνης -Λάρισας μέσω Σερβίων, κοντά στο τριγωνικό και ένας στη διασταύρωση του Μικροβάλτου και Τρανοβάλτου.

 Βεβαίως, ο οδηγός που γλίτωσε από θαύμα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, κατήγγειλε την παντελή έλλειψη διαγραμμίσεων και άλλες σοβαρές παραλείψεις, οι οποίες άλλωστε είναι γνωστές. Δυστυχώς, αυτός ο δρόμος «έκτρωμα» που ουδέποτε παραδόθηκε, είναι εγκαταλελειμμένος, αν και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Βεβαίως, οι αρμόδιοι ετοιμάζονται να δώσουν και «επισήμως» το δρόμο σε κυκλοφορία λόγω ανωτέρας βίας. Οι λόγοι που αναγκάζουν τους αρμόδιους να δώσουν το δρόμο στην κυκλοφορία είναι τα γνωστά προβλήματα με το λιγνιτωρυχείο Προσηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γίνει η εκτροπή της κυκλοφορίας από το δρόμο Τριγωνικού-Ρύμνιου, αφού θα κλείσει η επαρχιακή οδός Προσήλιο-Tρανόβαλτο. Κατά συνέπεια η εξυπηρέτηση των δημοτών του δήμου Καμβουνίων θα γίνεται αποκλειστικά από το δρόμο καρμανιόλα.
 Όπως δήλωσε αρμόδιος παράγοντας στον «Π» «υπάρχει συνεννόηση με την εταιρία που έχει το λιγνιτωρυχείο να προβεί στην αναγκαία συντήρηση του δρόμου και να κάνει διαγράμμιση, προκειμένου να εκτρέψουμε την κυκλοφορία». Επειδή όμως αυτός ο κατ' «ευφημισμόν» δρόμος δεν διορθώνεται μα «μπαλώματα», φοβούμαστε ότι με την αναμενόμενη αύξηση της κυκλοφορίας θα αυξηθούν μα μαθηματική ακρίβεια οι κίνδυνοι για τροχαία δυστυχήματα.

Πηγή

1 σχόλιο:

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΑΜΙΑΣΝΙΔΗΣ είπε...

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ FLASH ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΡΥΜΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...